Gå till innehåll

Bra tips för dig som söker lediga jobb!

Det är inte alltid lätt att söka jobb, därför har vi gjort i ordning en lista med tips som du kan använda som inspiration.

Tips 1. Sök jobb med eftertanke! Det är lätt att skicka iväg ansökningar till höger och vänster när du söker jobb, men vi rekommenderar att du funderar lite först över vad du kan tänka dig att jobba med. När du skickar i väg ansökningar så skriv inte en standardiserad sådan. Fundera över vad du vill jobba med, skriv engagerade ansökningar till de jobb du är intresserad av och var ärlig mot dig själv.

Tips 2. Be dina vänner om hjälp. Låt dem lista dina bra sidor och vilket jobb det tycker du ska ha. Be dem beskriva dig och dina egenskaper.

Tips 3. Var vetgirig och fortsätt söka kunskap. En arbetsgivare uppskattar en anställd som vill lära sig mer och som eftersträvar att genom kunskap utvecklas och bli bättre.

Tips 4. Jobbsökande är ett arbete. Det kräver samma insatser som ett vanligt jobb för att lyckas. Organisera ditt jobbsökande från början till slut, och agera som om du jobbar. Berätta för andra att du söker jobb precis som du skulle berättat om vilket annat arbete som helst. Berätta både för gamla vänner, obekanta på sociala medier och för nya bekanta. Vem vet, någon kanske kan erbjuda dig ditt drömjobb?

Tips 5. Ditt CV är ditt ansikte utåt mot företagen. Precis som du inte skulle skicka ett gammalt foto så ska du inte skicka ett utdaterat CV. Uppdatera, komplettera, aktualisera! Du har kanske 25-30 sekunder att fånga läsarens intresse med en unik och konkret CV. Se till att den är säljande, lockande och framför allt lättöverskådlig.

Tips 6. Se positivt på intervjun. Det är inte ett förhör utan kanske första steget in på din blivande arbetsplats. En fördel är om du läser på lite om företaget. Det gör också att du känner dig mer förberedd och mindre nervös. Klä dig i kläder du trivs med men kan vara en fördel att kolla upp vilken dress code som finns på företaget.

Tips 7. Precis som vid studier är en mentor som du kan få hjälp av en tillgång. Denne hjälper dig att utröna dina mål, sätter upp en plan, hitta nya kontakter och ger råd när det gäller din CV samt mycket mer.

Vi rekommenderar att du aktivt läser texten och sen provar de tips vi tar upp. Lycka till i ditt jobbsökande! Det finns gott om lediga jobb tex i Göteborg, Borås, Halmstad och Varberg